Monday 2 April 2012

În fața casei verzi

Prima zi de excursie în Dobrogea, oprim în centrul satului Aliman, de dragul unei case vopsite într-un verde ciudat. Inițial, lumea se uită la noi curioasă. Dăm bună ziua și se mai relaxează, ne zâmbesc.

Dintr-o curte iese un "alai" de 5-6 persoane, îmbrăcați "de duminică". În mijloc, un cuplu, fata cu un buchet de flori în mână. Doi bărbați au platouri cu dulciuri și o sticlă de vin fiecare. Ajung în dreptul nostru, ne spun că tinerii tocmai au "scos actele" de căsătorie, și că trebuie să închinăm pentru ei. Nu se face să refuzăm, așa-i obiceiul. Acceptăm puțin vin în pahare de plastic și o bomboană de ciocolată. Îi felicităm. Tânărul care ne-a servit cu vin așteaptă să-i dăm înapoi paharele. Se pare că nu au prea multe la dispoziție. Ne străduim să bem cât mai repede, mai schimbăm două vorbe și alaiul trece mai departe.

Lângă casa verde, deja lumea nu ne mai bagă în seamă, așa că profit de ocazie să fac fotografia de mai jos. O casă verde, cu umbre ciudate și două linii roșii în față. Trei băieți care stau și se uită la lume. Vineri după-amiaza în satul Aliman.


No comments:

Post a Comment